De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

Start Zaalvoetbalcompetitie 2002-2003 met grote verrassing  


FC CST in eerste duel overklast.

De eerste zaalvoetbalcompetitie duel stond gelijk al een topper op het programma tussen twee rivalen FC CST, vorig seizoen het sterkste team, en FC Appieraat, de meest tegenvallende team van vorig seizoen. In deze kraker werd FC CST totaal vernederd door het verzwakte team van FC Appieraat dat door een spierblessure Leonardo Groenendijk moest missen en daarvoor deed mee Eduard van Rooij dat duidelijk een verzwakking is voor het team omdat deze speler met zijn gedachten zit in een prof avontuur in Canada maar niet weet dat daar alleen profijshockey wordt gespeeld. Uitblinker in het duel tussen FC CST en FC Appieraat was Ronnie Molendijk die de twee belangrijkste doelpunten scoorde waarvan de tweede een schoonheid was, bovendien was hij eindelijk zeer actief niet zoals altijd alleen achter de bar maar dit keer ook op het veld. FC Appieraat overklaste FC CST met 8-1 na een ruststand van 3-0.

FC NIDON versloeg eenvoudig THE AZTEKEN met 4-0, in een duel waar veel strijd was maar weinig doelpunten vielen voor het trouwe Aztekenpubliek, de ploeg die altijd het meeste publiek weet te trekken. Het vervolg van de zaalvoetbalcompetitie is in het nieuwe jaar, komende dinsdag wordt er gevolleybald en dan is er een winterstop tot dinsdag 7 januari dan komen de teams van FC VOORTREIN en BRUSH HMA voor het eerst in dit seizoen in actie. Brush HMA moet nog wel met de spelersnamen aanmelden bij de zaalvoetbal bond. 

.  

FC NIDON ONDERUIT: 2-6

FC NIDON verloor de tweede wedstrijd tegen FC APPIERAAT met 2-6. Toch was het een moeizame overwinning voor FC APPIERAAT ondanks dat met op gemakkelijke wijze met 0-3 voor kwam was het al snel 2-3. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker toen keeper Piet Dobbelaar in de fout ging en FC Appieraat de score wist te vergroten. Daarna liep FC Appieraat alsnog uit naar een 6-2 overwinning en het was weer opvallend dat Ronnie Molendijk weer drie maal scoorde. Deze spits wordt voor de tegenstanders niet alleen gevaarlijk achter de bar maar nu ook in het veld en niemand heeft hier antwoord op

Eerste zege FC VIERPOOL

Het enige zaalvoetbalteam van Brush HMA met eindelijk Jan van der Tuin in de gelederen won na een onnodige gelijkspel tegen FC Voortrein in de eerste wedstrijd tegen THE AZTEKEN. Al ging het moeizamer dan de einduitslag doet vermoeden van 6-2, omdat THE AZTEKEN zeer goed aan het duel begon en zelfs een 1-0 voorsprong nam van de onvermoeibare Martin Sijbrands. Na de rust liep FC VIERPOOL gemakkelijker te voetballen en won met 6-2.

FC CST vernederd door  FC VOORTREIN: 3-9.

Na de blamage tegen FC VOORTREIN is volgens een voorvoerder van FC CST geen sprake van een crisis, dit naar aanleiding van geruchten die Sportblad Knudde kreeg te horen van correspondenten op deze afdeling.

Men zei dat wellicht de trainer de laan uit zou worden gestuurd en dat de leiding overweegt om niet alleen de trainer weg te sturen maar ook de spelers.  Dit bericht is tot stand gekomen omdat een oud - inkoopster van CST op de tribune zat om wellicht de leiding te adviseren om ander spelersmateriaal aan te schaffen. Het team van FC CST had afgelopen dinsdag geen (Ton) Vat op het spel van de zeer gesleepte FC VOORTREIN dat met een zeer goed spelersbusbeleid bezig is zodat de vedettes uitgerust in de zaal verschijnen. Leonardo Koot (van) Pers(ie) te drie doelpunten uit zijn krachtige benen en raakte zelfs een keer de lat. Leonardo van Persiekoot is het resultaat van een kloon. FC CST had totaal geen antwoord op het spel van FC VOORTREIN en kwam na afloop met als excuus dat bij Voortrein spelers rondliepen de ze elke week aantreffen (o.a. Piet Ipskamp) maar een goed voetballende en draaiende ploeg moet daar geen boodschap aan hebben om zo’n ploeg als FC Voortrein op te rollen. Als ander excuus voerde men aan de talloze blessure leed en aan spelers die net terug komen van een hardnekkige blessure (Ronald Jense) maar van een crisis is volgens die woordvoerder van FC CST geen sprake en zit het team ook niet in een diepe dal. Maar inmiddels hebben de vorige kampioen al een behoorlijke achterstand op de concurrentie. FC Voortrein maakt kans op Europees Voetbal als die ploeg zo door gaat ten koste van  FC CST die als het zo door gaat Nacompetitie moet gaan spelen voor behoud in de hoogste regionen van het zaalvoetbal. 

GEEN CRISIS BIJ FC CST

 Volgens een woordvoerdrer van CST is er geen sprake van een crisis binnen de ploeg: “Diep dal ???  welnee door ziekte geteisterd dat is het goeie woord!!!!!!

Wat me van het hart moet is dat we eigenlijk tegen wie we ook spelen altijd dezelfde gezichten tegenkomen in alle teams . Competitie vervalsing daar hebben we mee te maken .........geen diep dal kom nou. De stage van van Balen is op dit moment afgerond en we zijn tot de conclusie gekomen dat deze speler heel goed in onze strategie past . De andere speler ( Jense ) komt terug van een lange slepende blessure .Dit team is dus zoekende meer niet  ‘’diep dal "  echt niet “  aldus een voorvoerder van CST.

FC NIDON ONNODIG IN DE PROBLEMEN.

FC NIDON kwam tegen FC VIERPOOL onnodig in de  problemen nam een veilige voorsprong van 3-1 maar ging rusten met een 3-4 achterstand door enorme blunders van onder andere doelman Piet Dobbelaar. In een enerverende zeer aantrekkelijke tweede helft kwam FC VIERPOOL met bij vlagen goed voetbal op een voorsprong van 6-4 maar FC NIDON vocht terug in een soms te harde duel naar 6-6. Tenslotte wist FC NIDON nipt te winnen met 8-7, maar een gelijkspel was de juiste uitslag geweest gezien de enorme gelijkopgaande strijdlust van beide teams. Perry Vrisekoop had een off day dat illustreerde hij om in de laatste minuut voor een heel leeg doel naast te schieten.  

FC APPIERAAT TREKT ENGELSE SPITS AAN

FC APPIERAAT heeft voor onbepaalde tijd een Engelse Spits aangetrokken van New Castle United, het is niet bekend hoe hoog het transferbedrag was en is ook niet bekend of hij komende dinsdag meedoet. Eerst moet ook de verblijfvergunningen worden goedgekeurd door de Voetbalbon

PIET IPSKAMP UITGESCHAKELD DOOR ZWEEPSLAG.

In het duel tussen FC NIDON tegen FC VIERPOOL moest in de beginfase Piet Ipskamp na eerder te hebben meegedaan met FC VOORTREIN tegen FC CST afhaken door een zweepslag. Waarschijnlijk is hij voor enige weken uitgeschakeld en mist daarom de wedstrijd van volgende week met FC APPIERAAT tegen  …

Waarschijnlijk door de medische staf van FC APPIERAAT krijgt hij ook een verbod voor een bezoek aan sportcafé De Beverbol om het genezingsproces  te versnellen.

LEONARDO  VAN PERSIEKOOT OOK OP PROEF BIJ FC MELBOURNE

In maart gaat Leonardo van Persiekoot niet alleen op proef bij Sydney United maar ook bij FC Melbourne, dit omdat hij aankomt in Melbourne en de twee rivalen elkaar willen beconcurreren om de gunsten van  Leonardo van Persiekoot vooral nadat hij in de laatste wedstrijden voor FC VOORTREIN veelvoudig scoort is hij een veelgevraagde spits bij vele internationale clubs. Ook schijnt Feyenoord in de markt te zijn als plotseling van Hooydonk mocht vertrekken naar Engeland maar de leiding van FC Voortrein ziet liever dat ie niet naar een Nederlandse club vertrekt maar naar buitenland om hem niet tegen te komen als tegenstander. Het is een kleine kans dat hij alsnog blijft bij FC Voortrein, de verschillen tussen zijn zaakwaarnemer en de leiding van FC Voortrein lijkt uitgesloten.

Eigen spelers FC Nidon oorzaak nederlaag tegen FC CST

In de vorige wedstrijd faalde Perry Vrisekoop behoorlijk in de slotfase om voor een leeg doel naast te schieten zodat FC Nidon twee dure punten verloor en afgelopen dinsdag waren er nog meer medespelers van Perry Vrisekoop die de eigen ploeg naar een nederlaag stuurde.  Allereerst waren er een paar doelpunten waar keeper Dobbelaar niet vrij uit ging en dan waren er nog drie spelers die in de Knudde schijnwerpers kwamen: TED TAARTMANS, de voetballende tennisser die met het grootste gemak een doelpunt had kunnen voorkomen om de bal eenvoudig naast te tikken, hij liep de bal in EIGEN DOEL…  Super vedette Han Geerligs scoorde ook in eigen doel, maar dat was wel van bijzonder hoge kwaliteit op een manier die je nooit meer ziet.  In de slotfase had Tessema de gelijkmaker op zijn schoen maar hij faalde hopeloos in de afwerking zodat FC CST verdiend won na de afgang van vorige week tegen FC Voortrein. Een crisis is hiermee tijdelijk van de baan al schrijft FC CST die crisis vooral op geblesseerde of zieke spelers. Toegegeven nu stond weer de zeer betrouwbare keeper op het doel die vele doelpunten voor FC Nidon in de weg stond en toonde de ploeg van de afwezige Ton Vat en Ronald Jense vechtlust want het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde men met slechts drie man plus een keeper.  Vocht vooral in de tweede helft na de komst van Rob van Balen zeer goed terug, nam zelfs een voorsprong van 4-1. FC Nidon kwam alsnog terug tot 5-4 maar de gelijkmaker kwam niet doordat Tessema faalde net als de overige spelers van FC Nidon om zo nu en dan FC CST te helpen aan doelpunten.

George Best’ aanwinst voor FC APPIERAAT.

Als Sportblad Knudde wekelijks de man of the match moet aanwijzen dan ging ongetwijfeld deze titel afgelopen dinsdag naar de nieuwe aanwinst van FC APPIERAAT de Engelse Spits die ons doet denken aan George Best in zijn goede dagen zonder coke welteverstaan. Hij stal ongetwijfeld de show en liet zien van het land te komen waar het voetballen groot is uitgevonden. Al in de eerste minuut scoorde de debutant een weergaloze goal, wat zelfs niet voorkomt in een jongensboek. Hij liet de overige spelers van FC Appieraat beter voetballen en gaf enige maal de bal op het presenteerblaadje om te scoren wat sommige lukten.

Natuurlijk scoorde hij als je van een Engelse Spits mag verwachten zeker vijf maal en toonde de leiding van FC Appieraat aan dat hij de miljoenen euro’s investering bijzonder goed waard is. Piet Ipskamp stond op de tribune geblesseerd toe te kijken en kon zien dat hij helemaal niet gemist werd hoofdzakelijk door de George Best van Appieraat. Tegenstander THE AZTEKEN kwam te laat in de Sporthal door een file op de A16 van Zwijndrecht naar Bolnes, een gelegenheidsteam had ook geen enkel antwoord op de Engels stijl van Appieraat. Diep in de tweede helft kwamen de vedettes van THE Azteken alsnog opdraven maar toen was de wedstrijd al gelopen. Vreemd eigenlijk, de spelersbus van The Azteken met chauffeur Frank Rijsdijk was wel op tijd aanwezig met slechts twee spelers maar die konden niet in actie komen omdat de materiaalman in een lease auto kwam en in de file terechtkwam omdat hij de overige spelers bij zich had. De bus van Frank Rijsdijk had ook een sluiproute gekozen via Rijsoord naar Bolnes en stond niet in de file.


DE UITSLAGEN  FC NIDON – FC CST 4-5  en

FC APPIERAAT – THE AZTEKEN 10-3.  

FC VIERPOOL verspeelt riante voorsprong

FC APPIERAAT MET DE SCHRIK VRIJ

Koploper FC APPIERAAT liep in de wedstrijd tegen FC VIERPOOL bijna tegen een nederlaag aan ontsnapte ternauwernood omdat in de tweede helft FC VIERPOOL geen conditie meer had om de riante voorsprong vast te houden na een 2-5 ruststand. Via de ‘Gerorge Best’ van FC Appieraat kwam de ploeg van de nog steeds afwezige Piet Ipskamp al na precies 23 seconden op een 1-0 voorsprong. Iedereen dacht gelijk aan een gemakkelijke duel voor FC Appieraat maar dat liep heel anders omdat FC VIERPOOL zeer brutaal het heft in handen nam en de kansen beter wist te benutten dan FC Appieraat dat vele kansen aan zich voorbij lieten gaan. Onder andere Dirk van Arkel die van 28 centimeter van de doellijn de bal op de paal wist te raken wat moeilijker was dan in het doel te schieten. FC VIERPOOL wist wel tot scoren te komen met enige fraaie treffers en een frommel goal van Johan de Jong. Pas in de tweede helft nadat de Pleyt wegmoest om nieuwe talenten op te halen bij een dagverblijf zakte FC Vierpool volledig in en liep de ploeg van de afwezige Jan van der Tuin op zijn tandvlees. FC Appieraat kwam op karakter knap terug en wist alsnog de wedstrijd te winnen met 8-6, maar gezien de wedstrijdbeeld was een gelijkspel de juiste verhouding geweest. FC Appieraat ontsnapte van een afstraffing door het wegzakken van FC Vierpool.

FC VOORTREIN DENKT AAN SEMPIONS  LIEK

THE AZTEKEN MIST SCHADUWSPITS

FC VOORTREIN blijft maar winnen en gaat steeds meer denken aan Sempions Liek maar blijft met beide benen op de grond. Weet dat in elk duel keihard moet gaan werken voor de punten, maar het maakt helemaal niet uit als de ploeg een vedette moet missen. Nu deed Adri Mudde niet mee, het maakte de ploeg helemaal niets uit. Zeer gemakkelijk werd de hindernis THE AZTEKEN genomen, deze ploeg mist een schaduwspits naast spits Leen. De huidige spits Leen loopt vaak alleen in de punt van de aanval en kan dan niets uitrichten. Met een schaduwspits naast hem zou Leen veel meer het doel weten te raken omdat hij nu te veel alles zelf moet doen wat te veel arbeid kost. Ook de opkomende middenvelders weten het doel niet te vinden. FC VOORTREIN won met 8-2.