1977 1978

De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

Lucifer Trofee 1977: Rob Broere wint na loting....

Opvallend hierbij is dat vergeleken met 1976 ook de falende teams in 1977 geen stemmen behaalde: Fc Electro 1 en 2, Fc Veerweg en Fc Gebouw: B. Al deze ploegen kwamen wel voor in 1976 ook is het een raadsel dat niemand op Fc BUURTBOYS hebben gestemd, door doordat zij de beker wonnen de degradatie ontweek. Maar eindelijk na jarenlang strijd is de wilde groepering uit gebouw Y1 DE IJZERBEULEN gelukt om op de lijst te komen. Jarenlang vocht deze onzinnige groepering voor (knudde) erkenning, die men maar niet kreeg. Daardoor vielen de oprichters van de IJzerbeulen: Kaleta, Booy al spoedig weg. Die nu nog in de groepering zitten moeten we niet rekenen tot de harde kern want die zijn inmiddels vertrokken. Zij kregen nu stemmen voor hun waardeloos commentaar in een waardeloos blad. 

Het TWAALFDE TEAM van RVVH is vierde geworden omdat ze dit seizoen opvallen door zeer fraaie terugspeelballen als Jaap en Dirk van SV Knudde. Uiteraard lever dat veel tegendoelpunten op en ook twaalf punten in dit klassement.

Ook al een team die vooral in toernooien zeer veel opvallen is het tweede team van Fc SINGEL2 die weet altijd maar weer om zonder klerenscheuren in elk toernooi als laatste te eindingen zonder dan ook maar een doelpunt te maken! Dit is pure klasse en erkenning is deze lijst verdiend.

Volleybal vereniging SMIT SLIKKERVEER SPORT is tweede geworden wegens de vele positieve punten die er in 1977 zijn geweest. Onder andere het behalen van een kampioenschap dat wij van de jury niet waarderen om de beste te zijn. Ook is deze volleybalvereniging op onze lijst gekomen doordat er in deze vereniging het echte verenigingsleven nog heerst. Denk maar eens aan de vele hevige conflicten (incidenten e.d.) binnen SMIT SLIKKERVOOR SPORT die in 1977 talrijk waren. De voorzitter van de vereniging spant de kroon om in de maand februari een der speler van Smit Slikkerveer Sport ten onrechte te slaan!!!! Het spreekt van zelf dat de voorzitter (de heer v.d Berg) dadelijk nog tegen komen in de lijst der lijsten, want zo’n voortreffelijke prestatie mag niet vergeten worden...... Conflicten binnen de vereniging eiste een plotselinge vertrek van wedstrijdsecretaris de heer G. Wonnink die niet eens was met het wanbeleid van het bestuur. De gezellig sfeer binnen de vereniging is dan ook ver te zoeken door ook een fusie tussen Smit S/S en concurrent Kapasi. Terecht wees de heer Wonnink op de slechte organisatie bij deze vereniging bijvoorbeeld het aankondigen van wedstrijden in de Fakkel dat op het ogenblik achter wegen wordt gelaten. Ook het fantastische scorebord (gemaakt door de Sponsor Smit Slikkerveer) wordt niet gebruikt... Het tweede team kreeg van de sponsor Smit Slikkerveer trainingspakken, tassen etc. maar het eerste team niet.....

Topspelers die door het bestuur werden teruggezet naar lagere elftallen......

Inderdaad deze Volleybal Vereniging Smit Slikkerveer wilt maar een ding: De LuciferTrofee, helaas die winnen zij niet!

Voor de tweede maal in successie won ook zij weer in 1977: De Redactie team van Sportblad Knudde omdat er in dat blad nog steeds niet veel in staat.... Meer plaatjes graag, stond op een stem, ik kan niet lezen.... en van het naar voren halen van zogenaamde Keesjakkies, ome Keesje e,d. die amper bestaan! Sportblad Knudde weet alles beter, stond op een stem, maar doordat dit waardeloze blad opnieuw eerste is geworden in deze categorie hebben ze vooral te danken om de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar (de Waterlandronde) met WOUT VAN DEN BERG als de grote superstar die bij de eerste dertig eindigde het blad afwezig was. Dit is een grote schande!

UITSLAG GROEPEN:

1.Sportblad Knudde 42 punten 

2.Volleybal vereniging Smit Slikkerveer 33 punten 

3.het TWEEDE team Fc Singel. 15 punten 

4.het TWAALFDE team van R.V.V.H. 12 punten 

5.Groepering DE IJZERBEULEN (Y1) 10 punten.

De waardeloze teams groepen of organisaties worden samengevoegd in het eindklassement om de fel begeerde Wissel Lucifer Trofee.

HET EINDKLASSEMENT

ZIJ DEDEN OOK HUN BEST

Opvallend kregen enige redactieleden van Sportblad `Knudde geen enkel stem, de extra punten heb ik maar gegeven als voorzitter van de jury, mezelf kreeg er ook geen een, dus op de allerlaatste plaats met nul punten: Ome Keesje, De rest gaf ik enkele procenten van punten: Keessie Hilkmann, Kecy 0,6 punten. Maar het meest opvallende is dat de winnaar van vorig jaar KEES CORNELIS ook geen enkel stemmen kreeg, hij bleef hopeloos falen, dus ik gaf hem maar 0,9 punten meer is hij niet waard......

Maar niet alleen de winnaar van vorig jaar kreeg geen enkel stem ook de volgende figuren zoals: André van der Spoel,Ad Rietbroek,Chris van Esch,Joop v/d Berg, Henk Pijl, Piet de Haan, Leen Brandt, Kees Rijvers, Bas Verhoeven, WIm Kooiman, J. Verhoeven, Guus Brox, Cees en Jan van Wingerden, Anneke en Henny van de Meer,Marjan Moret, Jetty Moonen,Janny Trouw, Wil van Gemereden, Piet van Dalen (die in België de yell: ‘Kom op Wout’ schreeuwde), G. Wonnink (in conflict met bestuur Smit S/S) Jaap van ‘t Zelfde, Gerrit Rijsdijk en nog ruim 20.000 andere figuren. Jammer voor ze want ze hebben ook hun best gedaan om op deze lijst te komen. Volgend jaar beter! 

Wel op de lijst: J HUISMAN en A. SCHEURWATER met beide 1 punt omdat J. Huisman tracht om tennis te spelen, dat is al lachverwekkend.....dat 1 punt opleverde. A. Scheurwater omdat hij met een grote bek liep: ik blijf overwerken. Maar hij durfde niet aan de baas te vragen. Ook lomp dus.

HANS DE RUITER en HENK FOKKENS

met twee punten omdat Hans volgens een stem in het verlovingsbootje is gestapt en jammerlijk niet is gezonken en Henk omdat hij in militaire dienst is getreden, had hij maar een vak moeten leren.

JOB VAN PUTTEN

Kreeg drie punten omdat hij zijn zoon Piet nu hij in het 4e team speelt niet meer gaat kijken, dan moeten we wel zeggen dat Job het grootste gelijk van de wereld heeft want je ziet Piet op het veld geen enkele goede actie....

FAM v.d LINDEN met een merkwaardige stem die de heer Ad vd Linden zelf instuurde:

1.Mijn zoon omdat hij beter voetbalt dan zijn vader. Zijn zoon kreeg 5 punten;

2.Mijn vrouw, omdat ze in blijde verwachting is van haar tweede kind en denkt als het geboren wordt dat ze een gratis jaar abonnement krijgt op Sportblad Knudde. 4 punten

3.Ik zelf (Ad v/d Linden) omdat ik topscore ben van het zaalvoetbalteam van Y7 (op zijn nieuwe schoenen zeker?) met drie punten.

PIET HUIZER, BAS VLASBLOM, OPA L. WINTER, ANDRE (Bartel) DE JONG

Kregen ieder vijf punten. Op een stembiljet met de naam Piet Huizer stond: geen commentaar! Dus doen we dat ook niet! Bas Vlasblom (slechte advocaat) Opa L Winter (op een stem stond: Mijn buurman van 78, omdat hij s’nachts door het huis loopt te spoken en hij ziet steeds maar dansende vrouwen s’nachts in de tuin) en André de Jong is logisch dat ie op de lijst staat door zijn specialiteiten in of op: Voetbal, sex (?), humor, drank, vrouwen,Bereburg, Bruine Bonen, ouwe.oeren, het vandalisme met een kraspen op metalen voorwerpen, aftekenen noemt hij dat als beroep.... en nog veel meer!

PAULA PUT ZOCHT NAAR HAAR VORM

Paula Put en FRANS VISSER kregen beide zes punten, Paula is als enige dame op de Lucifertrofee lijst, deze zeer geroutineerde badmintonspeelster van de Ridderkerkse vereniging RIBAD en tenniskampioene van tennisverenigning SMIT - SLIKKERVEER kreeg de stemmen omdat ze niemand een kampioenschap gunt en dus voor de zoveelste maal kampioene werd bij Smit Slikkerveer. Maar ..... ze zoekt naar haar vorm omdat ze nu met RIBAD op degraderen staat

FRANS VISSER, kreeg opvallend maar weinig stemmen, deze monteur van het tweede team van Fc Electro maakte zijn debuut als begeleider zeer opvallend om geen kampioen te worden...

JAN KAPTEIN en PIET VAN DIE JR

De heren Jan Kaptein en Piet van Die JR kregen elk zeven punten, de doelman van FC M2 wegens het belachelijk voorkomen en Piet omdat hij verliefd is op de bal! Wij vragen ons af op welke bal???? 

KEESAGT deze redactielid van Sportblad Knudde en M Kaleta kregen negen punten omdat M Kaleta zo nodig weg moest en Keesagt is een lang verhaal en kunnen we beter verder zwijgen.

LEEN PLAISIER en C VINK

Leen Plaisier, de elftalleider van Fc Electro 1 en spreekbuis (secretaris) van Electro Voetbal Bond kreeg net als C. Vink tien punten. Op een stem stond over L. Plaisier: Kan hij alles wel goed regelen? (zaalvoetbal?) en C. Vink wegens dom voorkomen aldus een stem.

De bekend coach van zaalvoetbalvereniging Fc BUURTBOYS, A DEN HARTOG kwam met een zeer bijzonder stem aanzetten: Op zijn stembiljet schreef hij heel iets apart: De meest waardeloze figuur: ELECTROMANNETJE, omdat ie z’n piepertje kwijt is.... Waarom? Daarom! Uit onderzoek van Keejak blijkt dat de heer A. den Hartog bedoelde op de uit Electropark overgeplaatste standbeeld, die nu een plaatsje heeft gevonden vlakbij kantoor dat een Electromannetje voorstelt, geen piepertje bezit......Maar nadat hij dit inzond werd hij ziek was zeker zelf zijn piepertje kwijt....

LEO OUDIJN kreeg vier punten meer (dus 12) reden hiervan stond op een stem dat hij een dekhengst is, Meer over deze waardeloze figuur die over een jaar als hij er weer in voorkomt

PIET DEKKER, de scheidsrechter, komt vast elk jaar op de lijst voor is nu geen verrassing meer. De superstar van Tekenkamer Machinebouw komt nou eenmaal eenvoudig op deze lijst terecht. Krijgt concurrentie van Leen Plaisier die nu ook de fluit gebruikt als scheidsrechter -imitator.

JAN STEEHOUWER wist het publiek hevig te boeien..... (hoewel)

Nu krijgen we iemand die veel propaganda heeft gemaakt dat met alles met waardeloos te maken had, het is een voetballer, tussen aanhalingsteken, die in het jaar 1977 voor het eerst in zijn jonge leven tegen een bal poogde te trappen. Hij deed dat zo opvallend dat hij zelfs een eigen fanclub op de tribune wist te krijgen, het was bovendien een zeer charmante vrouwelijke fan die op de tribune zich vermaakte om de verrichtingen van JAN STEEHOUWER te bewonderen. Eigenlijk had deze zeer charmante supportster (Janny Trouw, dus) ook op deze lijst moeten staan omdat ze toch maar in haar hoofd haalde om wedstrijden te gaan bezoeken van Jan Steehouwer als voetballer, ze kreeg geen stem wel een pluim van de jury voor het goed doorzetten om die belachelijke wedstrijden van Jan Steehouwer te bezoeken. Jan Steehower die nog nooit op de nominatielijsten heeft gestaan als voetballer heeft maar liefst 14 punten verzameld en zal volgend jaar ongetwijfeld weer in voorkomen (of toch Janny?) daarom wensen wij hen (Jan en Janny) veel succes toe in de prille loopbaan van Jan.

ADRIE MUDDE IS TROFEE NIET WAARD

Na die voortreffelijke act van Jan Steehouwer komen we nu bij ADRIE MUDDE omdat hij zijn abonnement op Sportblad Knudde opzegde wegens een negatieve bericht in dat blad over sponsering van Smit-Slikkerveer, die zo dom was om alleen het tweede team van SMIT SLIKKERVEER SPORT te voorzien van trainingspak en tassen en niet het eerste team. Met een smoesje zegde hij het abonnement op, hij schreef: Ondergetekende vindt “Sportblad Knudde” zo enorm “goed” (“steengoed”) dus, dat hij van oordeel is dat het blad zijn naam geen eer meer aandoet. Hij verzoekt daarom om van de abonneelijst verwijderd te worden.” A. Mudde, (Tek.app.bouw, volleyballer Smit SS)

WIEBER SIEBENGA.... op alle stemmen stond: Hij is zo’n synthesizer fanaat mona-figuur....

BOSKOV de huidige trainer van Feyenoord, de ploeg van buurman Overmaas door z’n grote bek en geen punten....

JAN DE BIE

is een mode-deskundige en voorzitter van de vrouwelijke volleybalscheidsrechterscommissie. Hij kreeg 22 punten omdat hij modeshows bezoekt en een volleybalscheidsrechter beoordeelt, waardoor hij telkens voor een zaalvoetbalwedstrijd moet afzeggen. Voor zogenaamde interviews die hij moet afnemen met een scheidsrechtster en een mannequin. Hij zou optreden als gelegenheidsverlaggever voor Sportblad Knudde maar door waarschijnlijk dezelfde redenen zijn zijn interviews nooit aangekomen op de redactie.....

PIET VAN PUTTEN en COR SCHUT (STAL ‘RIDDERKERK’)

Piet van Putten kan alles stond op een stem. Op een andere stembiljet: Piet van Putten doet niets en een andere stembiljet had het juiste gevonden: hij kan niet voetballen. Tenslotte op een andere stembiljet stond: Piet van Putten weet van alles.......Nou ja.......in ieder geval faalt Piet van Putten niet meer in het volleyballen, want dat schijnt hij niet meer te doen. Daarmee wordt het voor Piet wel wat moeilijker om op de volgende lijst te komen.

Met Cor Schut (stal: Ridderkerk) moeten we een beetje voorzichtig zijn, want hij is een belangrijke adverteerder (Ja,juist ja., Stal Ridderkerk en Super-Trio) van dit blad. Maar toch moeten we eerlijk zijn om onze conclusie over Cor aan u mede te delen. Het is een vreselijke, zegt maar gerust, de meest verschrikkelijke, mona-figuur die op onze aardbol rond loopt. Roept al maanden dat ie een stukje gaat schrijven in Sportblad Knudde over de publiekereleetjens van dit blad. Onze conclusie en van iemand anders die we liever niet bij zijn naam noemen (omdat het B.B.B. is) dat hij zelf een slechte publiekereleetjens is Volgens ons kan deze mona-figuur (dat op een mislukte Lolaborstel lijkt) die zo’n grote mond heeft, totaal niet kan schrijven. We houden maar op over deze belachelijke figuur want anders verliezen wij een van onze beste adverteerders in dit blad.

ARIE BOOY is niet meer weg te denken....

Arie Booy lijkt ook jaarlijks terug te keren op onze lijst, ook in 1977 schijnen er vele lezers te zijn die Arie Booy echt waardeloos vinden. Of zelfs op een stem stond: Hij laat zich te veel van streek maken door vrouwen. Maar op de meeste stemmen stond toch wel deze hatelijke (meer ware) opmerking: voor het spelen van de meeste wedstrijden in het jaar 75 tot en met 77 voor Electro (commentaar overbodig) Jammer dat Arie de fout maakte om in 1977 tegen het eind van het jaar zijn oude vorm terug te vinden. Hij werd toen prompt van het veld gestuurd. Dit is uiteraard heel dom van Arie, als hij had verzorgt om heel het jaar netjes te gedragen dan had hij..... de lucifertrofee inderdaad gewonnen wegens onnatuurlijk gedrag....

Nu behaalde hij slechts 30 punten. In 1978 dat nog niet zo oud is heeft Arie Booy zich meesterlijk hersteld en heeft nu al punten verzameld voor de volgende editie van de Luciferttrofee. Waarom leest in in de volgende lijst.....

ROB BISDOM verdient onze aandacht niet.....

Nu bereiken we de tob van de lijst en het wordt steeds spannender. Helaas komen we nu iemand tegen die in zijn geheel niet thuis hoort in dit blad. Het is de bekende en beruchte schilder Rob Bisdom, die eerlijk vooruit komt dat hij op de VVD stemt. Dat laat hij nog blijken ook, omdat hij 30 cent per jaar (laat staan per nummer) nog te duur vindt om Sportblad Knudde te kopen. Net als zijn fan, Hans Wiegel, is hij erg snel kwaad. Daarom stoppen we nu al over Rob Bisdom, omdat hij niet zo’n hoge klassering en aandacht in Sportblad Knudde niet verdiend. Hij behaalde helaas 35 punten.

De heer F.J. v/d Berg (voorzitter van Volleybalver. Smt S/S) maakte echt wereldnieuws.

Zo komen bij iemand die in het jaar 1977 met boordevol ideeën kwam om de zo fel begeerde Lucifertrofee te winnen. Maar daar is meer voor nodig......

Het is de voorzitter van de Volleybalvereniging Smit Slikkerveer Sport, de heer F.J. v/d Berg.

De jury van de Sp. Kn. Lu. Tr. had deze figuur dan ook al lang op het oog en zij hadden eigenlijke al een paar weken geleden besloten de moed en het doorzettingsvermogen van Rob Broere nu eindelijk eens te belonen. Maar wat gebeurde er????

Nu komen we bij het grote klapstuk van deze Sportblad Knudde Lucifer Lijst 1977. Nog nooit heeft de strijd om deze wisseltrofee zoveel spanning en met de nodige sensatie opgeleverd als in dit jaar. De voltallige juryleden van de Sp. Kn. Lu,TR. die bijeen waren om het aantal stemmen te tellen kwamen tot de volgende conclusie: Er zijn in 1977 maar TWEE kandidaten die aanspraak mogen maken op die verschrikkelijke mooie Lucifer Trofee. Allereerst kandidaat nummer1: die vooral in het begin van het jaar niet te stuiten was. Het is de welbekende beruchte Rotterdammer (nee, dit keer niet iemand van de redactie): ROB BROERE. Deze zeer bijzondere man is een groot begrip in de sportwereld! Hij doet in allerlei takken van sport, van keeper tot visser. Ook schijnt hij bij het vissen bedacht heeft om ook goed te kunnen zwemmen. Hij dacht er is een betere manier om te vissen met een hengel dus dook hij een vis achterna (hij zat toen in een roeiboot....) door dit incident kreeg hij vele punten omdat hij geen vis beet had maar zich zelf met een nat pak. Hij sloeg dus zich zelf aan de haak... En dan het keeperswerk die hij verricht voor Gebouw: B, FC Ringdijk en Hillesluis 7. Al met al hij zowel als keeper en visser zeer weinig vangt. Bovendien is hij van alles: dus een knudde-biljarter, door zijn manier van biljarten in aanmerking komt voor de Lucifer Trofee, een waardeloze tafeltennisser en met gewoon tennis (alle ballen over het hek) en hij schijnt een hele goeie bromfietscoureur te zijn. Zo goed zelfs dat hij zijn bromfiets in elkaar ree, omdat hij tussen twee achterlichten van een auto door wilde rijden. Hij dacht namelijk dat het twee fietsers waren....... maar bleek een auto te zijn.

Hij kwam in 1977 al vroeg in de schijnwerpers met een opvallende prestatie neer te leggen. Bijna wereldnieuws werd zijn vondst om in plaats tegen een bal te slaan (zo hoort men volleybal te spelen.....) maar dat tegen een speler te doen. Nou hoor ik iedereen denken van: dat is toch niet erg om je tegenstander eens op z’n nummer te zetten door een tik uit te delen, maar dit keer was het geen tegenstander maar een speler van zijn eigen vereniging Roel van den Oever. Hij sloeg hem midden in zijn gezicht, een smash in het gezicht van Roel in plaats van de bal. Hiermee behaalde hij vele punten in dit klassement, maar ondanks zijn ijver wordt hij niet de winnaar van de Sportblad Knudde Lucifertrofee. Lezers en de jury kregen door dat hij met de nodige opzet alles probeerde om de trofee te winnen

JAN FOKKENS.... maakte meer dan 50 mensen hartstikke gek!

Nadat al het geslaan van volleyballer/voorzitter F.J. v/d Berg (je moet maar op het idee komen om in de schijnwerpers te komen...) komen we nu bij een van de beste medewerkers van Sportblad Knudde: de heer Jan Fokkens die bij het waardeloze blad de publiekereleetjens verzorgd. Hij kreeg veel stemmen en daardoor hoog in het klassement. Opvallend is dat de meeste kiezers met dezelfde motivering kwamen over Jan Fokkens: Dus: dat hij helemaal geen echte publiekereleetjens is. Dat hij een waardeloze mona-figuur is met jubeltenen. En hij is gek!!! Het is inderdaad gek te noemen dat Jan Fokkens -en zijn charmante vrouw- zoveel mensen (55) abonnee hebben gemaakt op Sportblad Knudde. Zoals met een strijdkreet ging hij langs kroegen om Sportblad Knudde aan te prijzen. Het is al dwaas te noemen dat er nog mensen zijn die voor Sportblad Knudde in hun vrije tijd op willen offeren. Niet alleen abonnees (en het blad bezorgen) doet Jan Fokkens (en zijn vrouw) voor dit blad. Welnee, ook maakte hij het ontwerp van de zeer weerbestendige Sportblad Knudde Sticker, die zeer succesvol de markt heeft veroverd. En als klap op de vuurpijl: het ontwerp van........... de enige echte Sportblad Knudde Lucifer Trofee. Omdat deze bokaal zo ontzettend, ja ontzettend, mooi is, besloot de jury de trofee als wisselbokaal uit te loven aan de winnaars.... Door het ontwerp is Jan Fokkens uiteraard ook op onze lijst gekomen. AL denk ik wel dat hij graag zijn eigen ontwerp had willen zien staan op zijn kast in de woonkamer. Helaas zat het winnen van de trofee er niet in, omdat er nog meer waardeloze figuren op onze aardbol rondlopen die het in 1977 nog meer daar aanspraak op mogen maken.

MEEST CONSTANTE WAARDELOZE FIGUUR TER WERELD

De heer C. Hilkmann is de meest constante waardeloze figuur op onze lijsten, nu bereikte hij een derde plaats, toch een plaatsje gezakt ten opzichte van een jaar terug.

Een inzender viel het op dat hij een advertentie plaatste in het blad dat eigenlijk geen gevraagd een secretaresse was maar een huwelijks advertentie om zo aan een vrouw te komen.... Verder vele dezelfde motivatie als in 1976, dus zie bij die beschrijving.

NU DE ONTKNOPING!

Hoewel hij als keeper de meeste ballen doorlaat, geeft hij weinig koffie weg. Hij stuurde naar alle vrouwelijke knulletjes een nieuwjaarskaart. Hij (we hebben het nog steeds over Rob) is op de verkeerde verstiertoer. Hij tennist om Gerda te schaken. Hoewel hij ook Brigitte wil bezitten omdat hij zo graag aan een vrouw komt. Als hij deze trofee weet te winnen staan de dames in de rij. Daarom heeft hij alvast speciale dansschoenen aangeschaft, Redenen genoeg dat deze figuur die vissen, zwemmen (12-1 verlies tegen Buurtboys) tegelijk doet een van de grootste kandidaat is om de wisseltrofee te winnen. Omdat er geen betere Knudde is dan hij..... 

Rob Broere had in december 1977 al in de gaten gehad dat hij winnaar zou worden van de Lucifer Trofee en besloot om die mooie trofee niet te laten ontglippen, niet meer in het doel te staan van FC Gebouw B maar bij FC Buurtboys (na de smadelijke nederlaag van Fc Gebouw B tegen Buurtboys met 1-12). Vanuit Sportblad Knudde werd een actie op touw gezet om Rob te behouden voor Fc Gebouw: B anders hebben we niets meer negatiefs te schrijven. Rob kreeg nog een tegenslag te verwerken in juni 77 had hij een contract getekend voor..... Fc Gebouw B, deze onthulling kwam van een vertegenwoordiger van Fc Ringdijk en had hij dus contractbreuk gepleegd. Volgens de jury was dit opzet om meer aanspraak te mogen maken op de Lucifertrofee, een lelijke tegenvaller voor Rob. Die misstap van Rob Broere leidde voor het eerst in de geschiedenis tot grote tweespalt binnen het hoogst college in de Lucifer Trofee. Een deel van de jury was van mening dat Robbie door die smadelijke blunder (de contractbreuk) juist naar de perfectie had gereikt. Want zo riepen zi om het hardst, wat is erger dan het verspelen van je kans op de zo begeerde Lucifer Trofee. Maar voor dit logische argument wensten een paar jurylieden niet te zwichten. Ze bleven hardnekkig verzetten en in ongemeen felle discussie verdedigden zij de kandidatuur van.......

GILLES BRANDT, de andere kandidaat.

De voorzitter van Electro Voetbal Bond (EVB), Gilles Brandt, heeft vele aanbidders (stemmen dus) omdat hij waardeloos is zonder baard, hij een .lootzak is. Laat z’n auto in elkaar rijden en strijkt zelf de winst op. Maar de allermeeste stemmen en punten kreeg Brandt bij elkaar omdat hij vindt dat spelers van de zaalvoetbalvereniging Fc Buurtboys, die ook bij Smit Slikkerveer werken niet mee mogen doen met een Smit Slikkerveer Zaalvoetbalploegje. Als reden gaf Gilles , dat de spelers van Buurtboys (Piet+Ger Huizer, Piet van Putten, Jos van Beek,Piet Verhoek, Jaap de Leeuw,Joop v/d Berg, en Henk Pijl) toch al zoveel wedstrijden spelen en dat terwijl spelers van dat zogenaamde Smit Sl. Zaalvoetbalploegje ook zoveel spelen (o.a.: Johan de Jong, Paul Kusters, Ger Dijkstra, Arie Booy, Gerrit Rijdsdijk en Gilles Brandt zelf) toch ook in een vereniging (RVVH. Slikkerveer etc) een balletje trappen. Maar juist zij die “buiten” voetballen en de voetballers die “binnen” voetballen (Buurtboys dus) mogen van Gilles niet in de zaal meedoen met een Smitploegje. Dit is het reinste voetbal discriminatie van deze voorzitter van de EVB. Laat Gisses dan de spelers meedoen dien helemaal niet actief zij als voetballer. Of ander een zo sterk mogelijk team samenstellen uit echte goede zaalvoetballers (Buurtboys) en.... enkele goede veldvoetballers die dan in de zaal dan ook echt mee kunnen en dat zijn er niet veel voor dat Smit zaalvoetbalploegje. 

Kortom ROB BROERE en GILLES BRANDT waren dus de twee kandidaten die elkaar geen duimbreed hadden toegegeven. Des ondanks baarde de uitslag van de stemming enig opzien, want beide kandidaten bleken EX AEQUO op de eerste plaats te zijn geëindigd 

Omdat de Sportblad Knudde Lucifer Trofee nogal prijzig is, had men juist zeven (een oneven getal dus) juryleden aangewezen zodat er bij een stemming van de jury altijd maar 1 winnaar uit de bus kon komen! Een lid had nu echter twee namen op het briefje ingevuld en in de reglementen van de Sportblad Knudde Lucifer Trofee bleek nergens te staan dat dat niet mocht. Goede raad was duur en na een paar mislukte pogingen van Kees Cornelis om het kleinood in tweeën te zagen besloot men met uit eindelijk maar tot loting over te gaan. Het was Robbie Broere dat de Toss verloor en dus de gelukkige winnaar werd uitgeroepen van de enerverende en meest dramatische gevechten uit de Sportblad Knudde Lucifer Trofee historie. Van deze plaats onze hartelijke felicitatie aan deze sympathieke Rob Broere, die tot nu toe de enige zaalvoetbalkeeper is die wij gezien hebben met een ijshockey uitrusting.

DE UITSLAG

1.(Ex aequo) ROB BROERE en GILLES BRANDT met 103 punten. (Rob Broere wint na loting en ontvangt daarmee 50 punten extra en de SPORTBLAD KNUDDE LUCIFERTROFEE 1977

3.(gezakt van 2) C. Hilkmann 67 punten 

4.Jan Fokkens 40 punten 

5.(met stip) FJ v/d Berg 37 punten 

6.Rob Bisdom 35 punten 

7.Arie Booy 30 punten

ALLE WAARDELOZE FIGUREN VAN 1977 OP EEN RIJTJE (Eindklassement):

1.en winnaar Rob Broere (keeper Hillesluis 7,Fc Gebouw:B en D,en visser/zwemmer 153 

2.Gilles Brandt (voorzitter E.V.B.) 103 

3.C. Hilkmann (directeur van Persburo Keessie Knudde, uitgever Sp. Kn) 67 

4.Sportblad Knudde (waardeloos blad zonder plaatsjes ) 42 

5.Jan Fokkens (publiekereleetjens Sportblad Knudde) 40 

6.F.J. v/d Berg (Slaande voorzitter Volleybal Vereniging Smit Slikkerveer Sport 37 

7.Rob Bisdom (vindt Sportblad KNudde te duur.....) 35 

8.Arie Booy (terugkerende vorm, relletjes,SLIKKERVEER SPORT (Volleybal vereniging)30 

9.Cor Schut en Piet van Putten 25 

10.Jan de Bie (modeshowdeskundiger, enz) 22 

11.Wieber Siebenga (synthezise fanaat mona figuur) Boskov (trainer Feyenoord) 20 

12.Adrie Mudde (volleyballer Smit Slkkerveer, ex-lezer Sportblad Knudde) 17 

13.FC Singel 2 (altijd meesterlijk in toernooien: de onderste plaats) 15 

14.Jan Steehouwer (komisch debutant voetballer) 14 

15.Piet Dekker (scheidrechter-imitator, superstar) 13 

16.Leo Oudijn (denkhengst) Voetbalver. RVVH 12 (imitatie Jaap&Dirk) 12 

17.Electromannetje (die zijn piepertje kwaijt is) C. Vink (dom voorkomen) Leen Plaisier (spreekbuis EVB trainer Fc Electro1, Piet Dekker-imitator) Groep IJZERBEULEN 10 

18.Kaleta (verdwenen goede voetballer) KeesJak (slechte speurder) 9 

19.Keesagt 8 

20. Jan Kaptein (belachelijk voorkomen) Piet van Die JR (verliefd op de bal) 7 

21.Frans Visser (monteur Electro Twee) Paula Put 6 

22.Piet Huizer (Fc Ringdijk, Fc Buurtboys) Bas Vlasblom (slechte advokaat,zo biiter) 5 

23.Opa L. WInter (ziet spoken) Andre de Jong (staat te laag) Mijn zoon (Ad v/d Linden 5 

24. Mijn Vrouw (Ad v/d Linden) 4 

25.IK zelf (Ad v/d Linden) Job van Putten (het niet kijken naar zoon Piet) 3 

26.Hans de Ruiter (verloofd) Henk Fokkens (Fabriceren van misbaksels Trofeeën) 2 

27.A. Scheurwater (overwerker) J. Huisman (tennisspeler hahahahaha!) 1 

28.Kees Cornelis (winnaar van vorig jaar andjuntHEEThoofdredacteur 0,9 

29.Kecy (muziekredacteur Sportblad Knudde) en Keessie Hilkmann 0,6 en 0,1 punt 

30. en Allerlaatste: Ome Keesje (knuddeloog) 0

wordt vervolgd..... met o.a. Rob Broere....die iedereen bedankte die op hem stemde na uitreiking Sportblad Knudde Lucifer Trofee

Ga   verder naar:

1976       1977         1978